Skip to main content
Lillebæltsbroerne som forbinder Fyn med Jylland

Top attraktioner i naturen

Oplev naturens bølgende landskab, bløde bakker og 117 km snoede kyststrækninger, charmerende fjorde omringet af Lillebælts stærke strømninger. Middelfart og omegn byder på store naturoplevelser i kilometervis.

List
Map
Røjle Klint i Middelfart er et af de bedste steder i landet at opleve, hvad der skete i Danmark under istiderne
Photo: Niels Martner

Røjle Klint

En vandretur langs Kattegats Kyst kan føre dig forbi den sjældne 37 meter høje Røjle Klint. For millioner af år siden var Kattegat hjemstavn for kæmpe dræberhajer og i dag er det et af de bedste steder i landet at opleve, hvad der skete i Danmark under istiderne. Prøv fx en guidede podwalk

Info
Hindsgavl Halvøen - smukt omringet af Lillebælt
Photo: Jesper Larsen

Hindsgavl Halvø

Uanset om du er til gåture, kulturarv eller fritidsaktiviteter, så er Hindsgavlhalvøen et yndet sted med sine åbne sletter, gamle bøgeskove, våde enge og stejle skrænter. Området har en stor og varieret bestand af dyr og planter, og gemmer på mange spændende historier, voldgrav, ruiner og aktiviteter.

Info
The Little Belt hiking path 27 km
Photo: Niels Martner

The Little Belt hiking path 27 km

Denmark’s most scenic walk that will take you along beaches, coastal hillsides, urban environments, open fields and woodland, on gravel paths and bike trails to unpaved paths in virgin forest and alon...

Info
Strib fyr
Photo: VisitMiddelfart

Strib fyr

På spidsen af Strib Odde står det 21 meter høje, hvidkalkede og prominente Strib Fyr, og spejder ud over Lillebælt med udsigt til broerne. Her får du smuk natur, enestående historie og vand og strande så langt du kan skue. Der er en grund til, at de lokale kalder Strib for 'Perlen ved Lillebælt'

Info
Smukt som et maleri - Fisketrappen ved Brende Mølle - Gelsted
Photo: Niels Martner

Fisketrappen ved Brænde Ådal

Fisketrappen ved Brende Mølle er en oase, hvor du kan oplever vandet fra mølledammen fosse ned gennem en række menneskeskabte plateauer. Det er helt hypnotiserende at betragte vandet og lytte til lyden af fossende vand.

Info
En fantastisk natur - Brænde Ådal-Gelsted
Photo: Tom Nielsen

Brænde Ådal

Brænde Ådal står som et af de smukkeste og mest varierede naturområder på Fyn. Landskabet i og omkring ådalen er præget af mange forskellige naturtyper og arter. Langs den 28 km lange rute finder du mange udsigtspunkter, som uden tvivl vil imponere.

Info
The Old Little Belt bridge
Photo: Niels Martner

The Old Little Belt bridge

Go for a walk over The Old Lillebælt Bridge and enjoy the beautiful views over the town, strait and beech forest.

See Links section for map.

Facts
1,178 metres long
57 metres high
Price: DKK 32 million...

Info
Vandretur i Wedellsborg Banker i Middelfart
Photo: Per Korsgaard Troldebakken.dk

Wedellsborg Banker

Det fredede område af Wedellsborg Banker omfatter dele af Håre Bjerge, Håre Mose og Lunge Bjerge samt en lille del af Brænde Ådal.

Info
Forår ved Gamborg Fjord - Middelfart
Photo: Niels Martner

Gamborg Fjord

Gamborg fjord er smuk natur og rig på fugle. Fjorden  grænser op til Gamborg vildtreservat, som har eksisteret siden 1940 og er ynglested for en lang række vandfugle. Fjorden gemmer også på 100 års historie om hvalfangst og marsvinjægerne. Prøv også en guidede podwalk om marsvine gennem Middelfart by

Info
Føns - Sophienlyst Slot-Middelfar
Photo: Niels Martner

Fønsvang Sø

Fønsvang sø er Fyns næststørste sø. Søen indeholder en ø, hvor vadefugle har mulighed for at yngle i fred. Særligt ofte kan havørnen ses ved søen og det siges, at isfuglen ses jævnligt ved fugletårnet.

Info
5 km spor Ejby Mose til Kringstrup Mose
Photo: Dorthe Trane Jensen

Ejby og Kingstrup Mose

Vandreruten ved Ejby og Kingstrup Mose er en smuk 4,5 kilometers tur i naturskønne omgivelser. Landskabet er afvekslende med mosehuller med åbent vand, rørskov, engarealer, dyrkede marker, skov og krat.

Info
Ejby Mose
Photo: Tom Nielsen

Ejby Mose

Øst for Ejby ligger Ejby Mose. Det er et af Fyns største moseområder. Ejby Mose er et værdifuldt levested for mange dyr og planter – 245 forskellige plantearter er registreret, og området huser mange småfugle, herunder også nattergalen. 

Info

Inspiration til din ferie